Architectuur tentoonstelling & Tuinfeest Roelof Kastelijn

Architectuur tentoonstelling & Tuinfeest Roelof Kastelijn

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Roelof Kastelijn overleed op zijn evacuatieadres in Zeist om precies te zijn op woensdag 25 februari 1942. Roelof Kastelijn de architect en ,,gemeente-bouwmeester” heeft in Den Helder een geweldige bouwkundige erfenis nagelaten wat voor een groot deel nog steeds te bewonderen is in onze stad. Roelof Kastelijn werd op 19 mei 1861 geboren te Hazerswoude (Zuid Holland), op 1 oktober 1892 kwam hij in dienst van de gemeente Helder en wel in de functie van opzichter bij de bouwwerken. Per 1 februari 1904 volgde zijn aanstelling als ,,gemeente-bouwmeester” in1920 werd, de naam van deze functie gewijzigd in ,,directeur gemeentewerken”. Roelof Kastelijn gaf Den Helder de stoot tot de bouw van tal van grote en grotere gebouwen, die onze stad rijk is maar ook rijk was want door oorlogsomstandigheden zijn er een aantal beeldbepalende gebouwen gesloopt waaronder het gebouw van de Machinistenclub aan de Hoofdgracht, de R.H.B.S. aan het Molenplein en de Ambachtsschool aan de Laan in de voormalige Ouwe Helder.

Ter gelegenheid van de 75e sterfdag van de architect en bouwmeester Roelof Kastelijn organiseert de Stichting Afgestoft i.s.m. de vrienden van de Petrus en Pauluskerk op zaterdag 12 augustus een architectuur tentoonstelling en tuinfeest over de bouwwerken van Roelof Kastelijn die op grote panelen te zien zijn! Ook is de Petrus en Pauluskerk geopend voor publiek en zullen er rondleidingen worden gegeven.

zaterdag 12 augustus

Locatie
HH. Petrus en Pauluskerk

Kerkgracht 54, 1782 GK Den Helder

GRATIS ENTREE

De tuin gaat om 16.00 uur open tot 22.00 uur.

U wordt in de gelegenheid gesteld om voordeling consumtiekaarten te kopen voor € 7,50.
Op vertoon van deze kaarten krijgt u een nasimaaltijd met saté en twee consumpties  aangeboden!

KAARTEN BESTELLEN
U kunt kaarten bestellen door onderstaand reactieformulier in te vullen

of op afspraak bij Francis de Boer: francisdeboer@quicknet.nl

Ook af te halen op onderstaand adres:

Commandeursplein 29.
1785NE DEN HELDER

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]