Actie de Jutter terug op RTVH

Het is niet meer mogelijk om te reageren op deze actie. We hebben bereikt dat de Jutter terug wordt geplaatst in het stadshart van Den Helder.
Bedankt voor de vele reacties! 


http://www.nhnieuws.nl/nieuws/208808/Jutters-willen-hun-Jutter-terug-in-centrum-Den-Helder-Hij-hoort-bij-de-stad

 

DEN HELDER – Het beeld de Jutter moet terugkomen in het centrum van de stad. Dat vinden Cees Rondèl van stichting Afgestoft en oud-burgemeester Willem Hoekzema. Zij zijn een actie gestart om het standbeeld op zijn oude plaats terug te krijgen.

De Jutter verdween vanwege de renovatie van het stationsgebied. Er kwamen een hoop andere beelden voor terug, maar het gaat de Heldenaren nou juist om dat ene beeld. “De Jutter hoort hier gewoon. Als je uit het station komt lopen, zie je hem meteen staan”, zegt Rondèl. “We zijn zelf ook Jutters.”

Via het mailadres afgestoft@gmail.com zijn sinds dinsdag al zo’n 150 reacties binnengekomen. “Het lijkt net of mensen moeten stemmen voor het Songfestival. De reacties gaan in punten steeds meer omhoog”, vertelt Rondèl met een grijns.

Hij gaat verder: “Het beeld met de zeehondjes is al verplaatst naar de dijk. Ook daar schrijven mensen ons over. We willen dat we meer te zeggen hebben over wat er gebeurt in de stad. Nu lijkt het wel of alles door een ander wordt bepaald.”

Handtekeningen
De actie loopt door tot en met 12 augustus. Dan worden de handtekeningen overhandigd aan Zeestad B.V. “Ik hoop dat een hoop mensen ons nog via het mailadres gaan benaderen.” (Bron:NHnieuws.nl)

15 Comments on “Actie de Jutter terug op RTVH

 1. Helemaal mee eens.
  De Jutter moet op zijn oude plaats terugkomen. Alleen al als eerbetoon aan Kees Doolaard. Of waar die veel te grote bolder moet gaan komen tzt.

 2. De jutter moet zeker als eerbetoon aan Kees Doolaard terug komen op de
  vertrouwde plek bij de HEMA

 3. Ook ik vind als jutter dat het beeld v/d jutten weer herplaatst
  Moet worden bij de Hema

 4. wij vinden dat de Jutter vanzelfsprekend terug moet komen op zijn oude plek!

 5. ik vind ook dat de jutter terug moet op zijn oude plek bij de HEMA daar hoort hij ook

 6. Ook ik vind dat de jutter weer terug moet op zijn oude plek in de Beatrixstraat.

 7. De Jutter weer terug in de Beatrixstraat! Kees Doolaard was een markante inwoner en maakte dit markante beeld. De plek op de dijk is buiten proportie voor een dergelijk beeld. Zet de beting (6 meter hoog!) maar op de dijk.

 8. het zal fijn zijn, als de jutter weer op zijn ouwe plaats terug zal komen.

 9. Jutter, graag weer op de oude plel; is echt helders, …. niet de bolder……

 10. wees reeel die beting hoort daar niet en de jutter die daar jaren stond heeft het recht om daar terug te keren.