Voorlopig ontwerp monument bekend

 

 

ontwerp monument
Het nieuwe ontwerp voor het monument

 

Op initiatief van de Stichting “Afgestoft” wordt er achter de schermen hard gewerkt aan verplaatsing naar Willemsoord van het monument op de Nieuwe Haven, ter nagedachtenis aan de burgermedewerkers van de Marine die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. Lees hier meer over het monument.

 

v.l.n.r. Schil Schillemans, Cees Rondèl en Willem Hoekzema. Foto: George Stoekenbroek.
v.l.n.r. Schil Schillemans, Cees Rondèl en Willem Hoekzema.
Foto: George Stoekenbroek.

Het originele monument verkeerd helaas in een zodanig mindere conditie dat deze overplaatsing waarschijnlijk niet zal overleven. Om alsnog een gedenkplaats te creëren op de locatie  waar de meeste slachtoffers, genoemd op het monument,  zijn gevallen is er een nieuwe gedenkplaat ontworpen door grafisch en industrieel ontwerper Schil Schillemans. Dit ontwerp zal medio 2015 worden geplaatst aan de voorzijde van het stoommachine gebouw op Willemsoord.

 

 

 

Getagd met , , ,