388 – Sluisdijkstraat

388-De Sluisdijkstraat Een steeds terugkerend onderwerp in deze rubriek is de Sluisdijkstraat. Daarom vandaag twee unieke afbeeldingen van deze eens zo vermaarde winkelstraat, waarvan u ziet dat de sloop al in volle gang is.

 

Op de eerste foto zien we nog in volle glorie op de hoek van de Torenstraat het bloemenmagazijn “Butterfly”, wat van oorsprong van bloemist Cornelis Kok is geweest. Zo ongeveer begin jaren zeventig van de vorige eeuw heeft John van Amesfoort de zaak overgenomen en de naam voortgezet.

 

Naast de bloemenwinkel zien we de witgekalkte ramen van de voormalige radio- en televisiehandel van Radio Moor, die de slogan voerde: “voor een beter gehoor naar radio Moor”. Vervolgens krijgen we een stuk kaalslag en dan als een rots in de388-Sluisdijkstraat met De Wit's Lederhandel branding een hoog gebouw wat overigens nog deel uitmaakt van de huidige Sluisdijkstraat, maar op deze afbeelding in gebruik was als de wasserette van de firma Veldman. Voor de rest is alle vooroorlogse lage bebouwing aan de linkerzijde van de afbeelding gesloopt.

 

Stukje toekomst
Anders was dat het geval voor de rechterzijde van deze foto, daar vonden renovaties en nieuwbouw plaats en voor sommige overgebleven middenstanders was er nog een stukje toekomst. Ongeveer schuin tegenover bloemenmagazijn “Butterfly” zat de lederhandel van de firma De Wit en die ziet u op de tweede foto afgebeeld.