386 – Kamperen op het Julianaplein

386 – Kamperen op het Julianaplein

Het is soms m386kampeershowopJulianapleinoeilijk om een keuze te maken uit de vele foto’s die er van het Julianaplein zijn gemaakt. De een is soms nog interessanter dan de ander! Als ik alleen al kijk naar alle activiteiten die er sinds 1959 hebben plaatsgevonden, kom ik tot een aardige opsomming.

Om maar iets te noemen: huishoudbeurzen, auto shows, van alles op het culinaire gebied en dan waren er nog de militaire parades die dan weer zowel op het Juliana als op het Bernhardplein plaatsvonden. Maar er was toch een evenement wat er op het Julianaplein met kop en schouders uitsprong en dat was de kampeershow die in maart 1964 werd georganiseerd door Van der Molens verhuurinrichting uit de Bloemstraat.

 

386kampeershow

 

Het mooie was dat de firma Van der Molen er bewust had voor gekozen om de kampeershow niet in een zaal te organiseren, maar gewoon in de buitenlucht op het Julianaplein. Dit had het voordeel dat je aan de lijve kon voelen wat het Helderse weerklimaat voor uitstraling had op de opgestelde kampeertenten.

386kampeertent

 

 

De belangstelling voor dit kampeerevenement was ontzettend groot, vandaar dat de firma Van der Molen het jaar daarop besloot om de kampeershow nog groter van opzet te maken en het te organiseren vanuit de sporthal aan de Sportlaan. Op een van de nu getoonde foto’s is ook de nieuwbouw van Albert Heijn te zien.