377 – Station Den Helder

377 – Station Den Helder

 

377-Station Helder Voor heel veel Nieuwediepers was het oude station aan de Prins Hendriklaan eens een symbool van geweldige statigheid en nog steeds wordt er gediscussieerd of we misschien dat oude station in wat voor vorm dan ook moeten terug bouwen. Het is natuurlijk wel zo dat het oude station van Den Helder een bepaalde uitstraling had, qua uiterlijk komt het volgens spoorwegkenners overeen met het station van Alkmaar.

 

 

 

Loketten station Den Helder

Deze keer wat foto’s van het interieur van het station van Den Helder. En dan te weten dat er een tijd is geweest, waarin het een hele toer was om zo’n bolwerk van de spoorwegen te
betreden. Als je niet op reis ging, nou dan had je er ook niets te maken. Spoorwegpersoneel, in de volksmond spoorkezen genoemd, hield er toezicht op dat het afscheid nemen van een vertrekkende op het perron alleen geschiedde wanneer een achterblijvende in het bezit was van een geldig perronkaartje.

 

 

Over kaartjes gesprInterieur station Den Helderoken, wie goed oplet ziet dat het kantoor van het Helderse station tevens de ruimte is van waaruit de treinkaartjes voor het hele land werden verkocht. En sinds veertien dagen behoort het treinkaartje tot de geschiedenis en reizen we met een plastieken kaart de gehele wereld door. Het enige wat we moeten doen is zorgen dat er voldoende geld op deze kaart staat om te reizen!