373 – Spar in De Schooten

373 – Spar in De Schooten
De Sparwinkel in De Schooten.
De Sparwinkel in De Schooten.
De Sparwinkel in De Schooten.

Den Helder – Omdat de wijk De Schooten haar jubileumfeest viert, werden er de afgelopen week wat activiteiten georganiseerd om dit kracht bij te zetten. Zo’n twee weken geleden hebben we via een informatiekrant al kennis kunnen nemen van een lijst waar alle middenstanders op vermeld stonden. De winkeliers die ooit deel hebben uitgemaakt van het winkelcentrum in de wijk.

Terugkijkend op de afgelopen vijftig jaar kun je met recht stellen dat de wijk nu ook echt volwassen is geworden, want bijna alles is er zo wat voorhanden en binnenkort gaat ook een lang gekoesterde wens in vervulling; er komt weer een fietsenwinkel in de Schooten Plaza!

Koffie drinken in de Spar kantine
Koffie drinken in de Spar kantine
Marktkraam met aardbeien
Marktkraam met aardbeien

Bij een jubileum horen ook oude foto’s en dit keer heb ik gekozen voor een drietal foto’s uit het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw, met daarop de Spar supermarkt. Op de eerste foto zien we de Sparwinkel in het toen nog onoverdekte winkelcentrum. De tweede foto toont ons een marktkraam voor de Spar, met praktisch alleen maar aardbeien in de verkoop. Als laatste zien we het Sparpersoneel heerlijk genieten van een kop overheerlijke koffie!

Getagd met , ,