371 – Poseren voor de fotograaf

Huisduinen omstreeks 1930
Huisduinen omstreeks 1930

Het doet echt goed om vastgelegd te zien dat Nieuwediepers altijd grote belangstelling hebben getoond voor het fenomeen fotografie! Als er maar ergens in een straat wat te doen was en een broodfotograaf zag er heil in om er een foto van te maken, dan doken er uit alle hoeken en straten Nieuwediepers op om zich op een goedkope manier te laten vereeuwigen voor het nageslacht.

Talrijk zijn de ansichtkaarten en foto’s die er zijn gemaakt van het Wierhoofd waar het altijd zwart zag van het volk als er weer eens een marineschip voor jaren naar de Oost vertrok. Maar soms levert het ook heel unieke foto’s op.

Dank zij Ger van der Vliet kan ik u een ongelofelijke mooie groepsfoto van Huisduinen laten zien als tweede afbeelding. Op de foto die omstreeks de jaren dertig van de vorige eeuw is gemaakt is duidelijk te zien dat alle jeugd en een aantal volwassenen hun kans schoon zagen om te poseren voor de fotograaf en het resultaat mag er wezen. Het zou leuk zijn als er onder onze lezers nog iemand is die iets van herkenning op deze afbeelding ziet.

Molenstraat met kerk van de vergadering der gelovigen.
Molenstraat met kerk van de vergadering der gelovigen.

Molenstraat
De tweede foto is gemaakt in de Molenstraat. We zien dat het meisje links in de hoek in de gaten heeft dat er een foto wordt gemaakt en ze wijst ernaar en de fotograaf legde het vast. Het mooie van deze foto is ook dat je naast de Helderse sloep nog net de gevel ziet van het uit 1913 daterende kerkje van “de vergadering der gelovigen”.

Getagd met , , ,