350 – Station Den Helder

 

Velen wete350-Station Den Heldern het denk ik niet, en het duurt ook nog wel een tijdje, maar op zaterdag 31 mei bestaat het station van Den Helder 56 jaar. Op 31 mei 1958 werd het in gebruik genomen. Het is natuurlijk de vraag of dit de laatste verjaardag aan de Middenweg 176 zal zijn.

 

Ik ben opgegroeid op de Ruyghweg en wij hadden ruim zicht op de Parallelweg. Dagelijks fietste of wandelde je over de Parallelweg richting het station van de Nederlandse Spoorwegen. En ik moet u zeggen dat ik het qua architectuur een geweldig mooi gebouw vind met die golfslag in het dak. En wat ik ook een aangenaam tijdverdrijf vond was dat gezellige buitenterras van de stationsrestauratie,  met het uitzicht op de stadsbussen van H.J.W. van der Wijst.

 

350-Buitenterras station Den Helder

Dat terras ziet u op de eerste foto en dat het gezellig is, dat blijkt direct uit het beeld. De tweede foto is genomen vanaf de watertoren en toont ons ook een geweldig mooie aanblik op de oude Sluisdijkstraatbuurt, zelfs de gasfabriek is hier nog in vol bedrijf. Wie met een potlood deze afbeelding van links naar rechts volgt, merkt dat er veel gesloopt is, maar dat er ook nog gebouwen zijn die nog keurig in het gareel staan.